To dobbelt seiere på Paddborg Park i Danmark


I helgen har SEB Power Group tatt en tur til Danmark for å få en siste gjennomkjøring før NM rundene fortsetter i Norge. Vi hadde denne gangen med tre av førerne, Elling Sebastian Aarvik, Jeanett Malm og Marius Johann Nakken. Nok en gang var det på en bane vi ikke hadde vært på tidligere, så treningspasset på søndag formiddag gikk med til å kjøre seg inn på banen. Dessverre skjedde det noe med bakakselen til Jeanett, så hun måtte parkere for dagen. Sebastian og Marius fikk derimot mange gode runder, og uten at vi fikk noen tider var vi allikevel trygg på at vi ville kjempe i toppen. Når vi så kom i gang med tidkjøring fikk vi bekreftelse og avsluttet med Sebastian på topp og Marius på andre plass.
På samme måte som i sist løp, så kjørte vi også denne gangen i et felles heat med de raskere Peugeot Spyder. I tillegg til Syver bilene var det altså åtte slike biler som startet i en pulje 50m foran oss på gridden. Sebastian og Marius distanserte raskt de fleste Syver bilene og blandet seg inn i baktroppen til Peugeotene. Etter en meget tett fight mellom Sebastian og Marius var det til slutt Sebastian som stakk av med seieren foran Marius og med beste Danske, Steffen Hansen, på tredjeplass.
I finale to snus de fem beste slik at Sebastian stod i femte startspor med Marius foran seg i fjerde. Men etter bare en halv runde var Sebastian oppe i tet foran Marius. Dette etter en meget spektakulær forbikjøring av fire biler i yttersving, han presset på gjennom en hel 180 graders sving, fikk så innerspor i neste og var dermed oppe i tet. Dette var en manøver det står respekt av og ikke alle har kontroll nok til å gjennomføre. Resten av heatet ble et mareritt for oss på sidelinjen, som egentlig var mest opptatt av å få med bilene hel hjem til NM runden på Rudskogen. Marius og Sebastian byttet da flere ganger på og lede, og i denne kampen var det slippstreaming og forbikjøringer med millimeter avstander, så vi ga egentlig opp håpet om at dette skulle gå bra. Men førerne laget et kjempeshow for publikum uten å komme borti hverandre og gikk over mål med Marius rett foran Sebastian. På tredje ble det denne gangen Morten Fruergaard.
Nå ferierer teamet litt på vei til Rudskogen neste helg, der vi skal kjøre på den ny utvidete banen for første gang.
SEB Power Group
Rune Næss

  1. No comments yet.

  1. No trackbacks yet.