Elling Sebastian i Seven Racing

Elling Sebastian Aarvik har tatt steget opp fra rekrutteringsklassen Formula Basic og over til de store gutta i Seven Racing. Og det på en måte som helt klart stadfestet hans kvaliteter som racerbil sjåfør.

Etter to år i toppen av Formula Basic var det stor spenning rundt hans inntreden i Seven, her er det  et meget høyt nivå på førerne og en bil som er langt vanskeligere å mestre. Denne helgen ble det kjørt på Vålerbanen sør for Elverum og banerekorden i klassen er på 58,49, på den 2,2km lange banen. Dette er kun 1 sekund bak banerekorden til kongeklassen STCC, der blant andre Tommy Rustad kjører. Teamet har 8 identiske Seven biler gående med forskjellige førere, og presset på Sebastian var ikke mindre av at det nettopp er den bilen han skal bruke, som innehar banerekorden.

Allerede på treningen Fredag viste Sebastian at han hadde farten inne for en topp 10 plassering. Fredagen ble brukt til å finne ut av bilen for både fører og mekaniker, da dette er helt annerledes å stille inn en den han har kjørt tidligere. Så klart en fordel at teamet kjenner bilen fra før, men fortsatt lett å bomme på lufttrykk, bensinmengde og slike ting. Men i det store å hele var teamet stor fornøyd med både Sebastian’s og resten av førernes treningskjøring.
Lørdagen startet med tidskjøring, og etter halv kjørt kvalifisering lå Sebastian på andre plass. Da fikk en av jentene i teamet, Jeanette, problemer med bilen, noe som endte i en heftig avkjøring og rødt flagg. Når vi kom i gang igjen fikk Sebastian problem med bilen og klarte dermed ikke å forbedre tiden sin. Dermed endte han på en fjerde plass som er langt over den målsetningen vi hadde.

Senere på dagen var det klart for finale 1 med Sebastian i fjerde startspor. Seven Racing er en av to klasser som har stående start, noe som Sebastian aldri har hvert med på. Dette førte dessverre til en noe dårlig start og han falt litt bakover i feltet. Etter et par runder fant han rytmen og startet opphentingen, var oppe å støtte på andre plassen en liten periode, men mot slutten av heatet mistet han mer og mer feste og måtte sikre til mål. Endte dermed på en særdeles imponerende tredje plass i sitt første løp.

Søndagen var det klart for race 2 og da de syv beste i mål starter i omvendt rekkefølge, stod nå Sebastian i startspor 5. Søndagen var preget av regnbyer, men det så ut til å være opphold og opp tørkende bane når Seven skulle kjøre. Bilen ble da satt opp med tørrvær oppsett, med høyde for noen våte partier. Dette slo totalt feil, da det kom styrt regn mens bilene var på vei ut til startplata. Victoria, den andre jenten i teamet, stod i fremste rekke, og når starten gikk så hadde hun overhode ikke feste til hjulene. Dette førte til at hun fikk sladd ut av banen og kom inn igjen på tvers av banen, midt i feltet. Dette endte med en kjempe krasj og rød flagg.
Når restarten gikk var det fortsatt meget vått og glatt, noe som er en stor utfordring med disse bilene. Bilene har motorsykkel motor, og opererer i et turtalls område på 9 til 12000 omdreininger, dette gjør de veldig livlig og vanskelig på glatt bane. Utrolig nok klarte Sebastian dette like bra og kjørte inn til nok en tredje plass.

Dette fører til at Sebastian nå ligger på andre plass i NM sammendraget og første plass i Norges Cup Junior. Vi bøyer oss i støvet.

Rune Næss, SEB Power Group

  1. No comments yet.

  1. No trackbacks yet.