Finalehelg for Seven

De Norske Seven førerne har kommet hjem fra en strålende helg i Danmark og Jyllandsringen Grand Prix, og gjør seg nå klar for Grande finale på Vålerbanen.

I Danmark var det 24 biler til start med hovedsak fra Norske førere. Det gjenspeilte seg også ute på banen der de Norske førerne dominerte i teten. Daniel Bjørk Nordgård vant første finalen, mens Torbjørn Lunden Bjerke vant den andre. Utviklingen i klassen er formidabel for tiden med mye tett racing og veldig tett i alle de fem mesterskapene vi kjører. I Danmark ble tre av dem avgjort for i år og Torbjørn Lunden Bjerke fortsetter sin seiersrekke med seier i Skandinavisk og Svenk Mesterskap, mens i det Skandinaviske Bestefarmesterskapet var det nykommlingen Jon Asakskogen som tok seieren for 2010. Flere og flere har lært seg å utnytte fordeøene i det nye karosseriet og vi ser at rundetidene kryper lengre og lengre ned. På Jyllandsringen var de fem raskeste på tidkjøringen under fjorårets banerekord, og i Finale 1 senket Nordgård banerekorden med 1,5 sekund. Bjerke slo så til i finale 2 og senket den med ytterligere 0,5 sekund altså 2 sekund raskere en i 2009. Dette var kun 1,7 sekund saktere en det STCC kjørte i sine løp, noe som er meget bra med tanke på at vi kjører på Gatedekk.

Til helgen er det finaler i NM og NC junior på Vålerbanen og det skiller kun 14 poeng mellom Torbjørn Bjerke på første og Daniel Nordgård på andre plassen i NM. På tredje plassen ligger Andre Falkenhaug, Oskar Andre Sanberg og Marius Johan Nakken alle på 78 poeng, mens Ronny Vestengen som ble fratatt seieren i finale 1 på Rudskogen har 59, han har appelert på den avgjørelsen og dette blir avgjort i morgen. Blir dette tatt til følge kommer han i så fall opp på 79 poeng, og med Heidi Frydenhaug like bak er det altså fem stykker som kjemper om tredjeplassen, og med full klaff kan en av disse også klare andre plassen. I Junior Rookie er det like tett der vi har Heidi Frydenhaug og Marius Johann Nakken på 156 poeng. Banerekorden på Vålerbanen er på 59,221 satt av Thomas Faraas helt tilbake i 2006, dette er den siste banerekorden som henger igjen fra storhetstiden til Njøs og Faraas, så det blir veldig spennende og se om denne nå blir slettet. Torbjørn har så langt i år satt banerekord på alle de andre banene vi kjører på, så han er en het kandidat til å ta denne. Men det er i hvertfall fem andre som er kapabel til å ta den og at den ryker er jeg helt sikker på da det allerede rappoteres om 58,3 på mandagens trening. Så på søndag er det kun en plass det gjelder å være, på Våler-banen når det røde lyset slukker.

  1. No comments yet.

  1. No trackbacks yet.