Elling Sebastian Aarvik kjørte inn til to andreplasser i helgens FaktorX runde

Sist helg var Formula Basic feltet samlet på Kinekulle banen i Sverige, for å kjøre den andre runden i den Nordiske Faktor X cupen. Sebastian kjørte på seg mye selvtillit gjennom treningen på fredag og lørdag morgen. Han var her i topp tre på alle testene, og var veldig klar når kvalifiseringen skulle kjøres lørdag middag.

Det er mange faktorer som skal klaffe i motorsport, så skuffelsen var enorm når drivakselen ga seg på vei ut på banen. Dette førte til at han måtte starte bakerst i finale1 og fikk dermed en ekstra utfordring når hans argeste konkurrent Olav Opås fikk stikke uforstyrret fra Poole Position. Men Sebastian var tent på oppgaven og som raskeste bilen på banen klarte han å kjøre inn Opås og var fattige 12 hundredeler bak i mål. I finale 2 hadde Sebastian Pole Position etter å ha satt raskeste rundetid i finale1. I andre startspor stod Opås som nok en gang tok starten, han og Sebastian dro fra resten av feltet og så ut som de var limt sammen. Først med Opås i tet og etter halv kjørt finale, med Sebastian i front. Når det var igjen tre runder klarte Opås å bremse seg forbi Sebastian på enden av langsiden. Med speilene full av Sebastian klarte han å holde seg i tet, men når Sebastian satte inn støtet opp langsiden mot målflagget var det mange som holdt pusten. De passerte nok en gang målstreken side om side med Opås 12 hundredeler foran. På tredjeplass i begge finalene kom Henrik Furuseth, som har hatt en overbevisende debut i klassen. Med to andreplasser og beste rundetid i begge finaler ser vi frem til neste løp, som er på Rudskogen om to uker.

SEB Power Group
Rune Næss

  1. No comments yet.

  1. No trackbacks yet.