Elling Sebastian Aarvik fortsatte der han slapp, i toppen av Formula Basic

Etter en strålende avslutning på fjorårets sesong, var Sebastian på plass igjen da sesongåpningen gikk av stabelen på Våler banen denne helgen. Fredagen gikk med til trening, tidstrening og finale 1. Hans argeste konkurrent Olav Opås var sjefen på treningene og tidstreningen, og han startet finale1 i pole position med Sebastian på andre plass. Opås var såpass overlegen på treningene at alle regnet med en enkel reise til seier i klassen. Han tok også starten i finale1 og når Sebastian gjorde sitt første forsøk på å overta ledelsen, sperret han mesterlig og Sebastian datt i forsøket ned på tredje plass. Mens Sebastian brukte tid på å komme tilbake til andre fikk Olav et bra forsprang, så når Sebastian overlistet Tommy Østgård hadde han en stor utfordring i å kjøre inn igjen ledelsen til Opås.

Men Sebastian tok utfordringen på strak arm og hadde på kort tid kjørt inn forspranget, kort tid etter hadde han lukket luken og var oppe i tet. Når han så distanserte Opås direkte var stemningen i teamet veldig høy. Den god stemningen gikk fort over i fortvilelse da motoren til Sebastian begynte å fuske og han måtte bryte løpet fra ledelse. Problemet viste seg å være en mikroskopisk plast bit som tettet forgasseeren, dette ble raskt rettet og Sebastian så fremover mot lørdagens finale. Sebastian var den raskeste på banen i finale1, så han stilte i første startspor i Finale2, men Opås viste seg som den sterkeste og tok starten. Det regnet nå og banen var meget glatt, Sebastian er god på dette føret og bremset seg forbi Opås gang på gang. Opås svarte på hvert forsøk og var forbi igjen i neste sving. Etter halv kjørt løp hadde dog Sebastian funnet ut hvordan han skulle klare å sperre opp for dette og kom seg forbi. Herifra og til mål var det en ren maktdemonstrasjon fra Sebastian, der han regelrett kjørte fra konkurrentene og vant med stor margin.

Senere på dagen kjørte de andre tre guttene i SEB Power Group finalene i Seven Racing og stakk av med to første plasser og to andre plasser. Teamet fikk en strålende start på sesongen og ser frem mot neste løp, som går i Sverige om to uker.

SEB Power Group
Rune Næss

  1. No comments yet.

  1. No trackbacks yet.